Voordelen van gastouderopvang

Gastouderopvang is de voordeligste vorm van kinderopvang, u betaalt alleen de uren die zijn afgesproken. Gastouders werken volgens protocollen en hebben een goedgekeurd diploma voor het opvangen van kinderen. Ook dient een gastouder een geldig kinder EHBO diploma te hebben, dit dient elke 1-2 jaar herhaald te worden.

Een gastouder stimuleert de ontwikkeling van een kind. Door het kleine aantal op te vangen kinderen kan de gastouder ook goed inspelen op de behoeften en ontwikkeling van ieder kind. Elk kind is uniek en heeft andere interesses en wensen. Uw gastouder kan een bekende zijn, denk aan de buurvrouw, vriendin of familielid. Maar u kunt ook kiezen voor een onbekende gastouder.

Gastouders kunnen meer flexibiliteit bieden, waardoor het zeer geschikt is voor gezinnen waarvan de ouder onregelmatige diensten werkt. Doordat er maximaal 5 kinderen opgevangen mogen worden (in een prettige huiselijke omgeving) is er voldoende ruimte voor individuele aandacht maar leren kinderen ook omgaan met andere kinderen en de daarbij behorende regels. Daarnaast is een speelmaatje natuurlijk erg gezellig!

De woning wordt jaarlijks gecontroleerd op veiligheid en hygiëne. U bent dus zeker van een veilige en gecontroleerde opvangruimte.

Door middel van een observatielijst kunnen de gastouders 1 à 2 keer per jaar de ontwikkeling van uw kind bijhouden. Dit is voornamelijk prettig voor u als ouder om te zien hoe uw kind het doet bij de gastouder, herkent u uw kind in wat de gastouder omschrijft? Of toont het wellicht ander gedrag. Maar ook wanneer uw kind 4 jaar wordt is het een fijne leidraad voor de school. Scholen hebben graag een bepaalde achtergrond wanneer een kind start.