Onze werkwijze

Stap 1: U heeft het besluit genomen om te kijken of wij een passende gastouder voor uw gezin hebben. U kunt ons bellen, mailen of via onze website contact met ons opnemen. Op onze website en via onderstaande link vindt u het aanmeldingsformulier. Wanneer u dit invult nemen wij spoedig contact met u op. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Stap 2: Wij nemen contact met u op om een datum te plannen voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek willen wij te weten komen wat uw wensen zijn, of u bepaalde dingen van een gastouder verwacht en horen wij graag wat meer over uw gezin. Daarna kijken we in ons systeem of we een (of meerdere) passende match voor u in ons bestand hebben. Wanneer dit niet het geval is kunnen wij een oproep voor u plaatsen in ons netwerk en op social media. Wanneer wij wel een passende match hebben (wat meestal het geval is) dan gaan we door naar stap 3.

Stap 3: Wanneer wij een geschikte gastouder voor uw gezin gevonden hebben nemen wij contact op met de gastouder. Wij bespreken uw gezinssituatie en bekijken of de gastouder ruimte heeft om uw kind(eren) te plaatsen. Daarna plannen wij samen met u én de gastouder een kennismakingsgesprek waar alle drie de partijen bij aanwezig zijn. Dit is voor u als ouder prettig omdat u uw vragen aan zowel de gastouder als aan ons als bureau kunt stellen.

Stap 4: Er is een match! Beide partijen willen met elkaar in zee gaan, u heeft DE gastouder voor uw gezin gevonden. Dan plannen we een moment waarin we samenkomen voor een koppelingsgesprek. In dit gesprek bespreken we de overeenkomsten, tekenen alle partijen deze en worden de toestemmingsformulieren getekend. Hierna is de opvang rond. Op de afgesproken datum zal de gastouder starten. Vergeet u niet om de kinderopvangtoeslag aan te vragen? Dit kunt u doen via toeslagen.nl doormiddel van uw DIGID.

Stap 5: De opvang is van start, inmiddels komt u als gezin ca. 8 weken bij de gastouder. Wij nemen telefonisch of per mail contact met u op of alles naar wens verloopt, zijn er nog vragen of dingen waar u tegenaan bent gelopen? Wij helpen u dan graag deze op te lossen.