Cursusaanbod

1.) EHBO diploma.
Als gastouder dient u elke  2 jaar uw EHBO diploma te herhalen. Wij hebben zelf zeer goede ervaringen met Livis. Daarom hebben wij een samenwerkingsovereenkomst met Livis,wij bieden onze gastouders elk 2 jaar de EHBO herhalingscursus gratis* aan.

2.) Wij werken samen met kinderwijstv. Onze gastouders kiezen zelf welke scholing of cursus bij ze past zij kunnen zich dan via gastouderbureau de koters inschrijven op deze scholingen. Wij bieden deze scholingen gratis* aan.

3.) Gastouderbureau de koters probeert 3x per jaar workshop avonden te organiseren ( ligt aan de animo of het doorgaat) Dit zijn korte workshops van 2 a 3 uurtjes. Dit kunnen workshop avonden zijn die in het tekenen staan kinderen / en opvang/ gedrag. Maar het kan ook een avondje ontspanning zijn voor de gastouders en een gezellige avond te hebben onderling met je collega`s. Denk hierbij aan een avondje schminken, hoe kan ik een kind schminken en de basis vaardigheden hiervoor.

4.) 1x per per 3 maanden is er een intervisie avond. Deze avond wordt georganiseerd door een van de gastouders. Zij stellen hun opvang open voor andere gastouders. Je kan hierdoor een kijkje nemen bij je collega in de opvang. Deze avond is er een collegiaal samen zijn. Deze avond komen er verschillende onderwerpen aanbod. 

*  vraag even naar de voorwaarde.